vineri, 6 martie 2015

URBAN Trail XCC - cateva detalii despre traseu si organizare

Saptamana viitoare va avea loc startul primului eveniment din seria Riders Club. Dupa cum stiti, reponsabil cu traseul este "je"...de asemenea injuraturile de pe traseu sunt asteptate la adresa de corespondenta :) Deoarece foarte multe persoane m-au intrebat despre gradul de dificultate de acolo vin in intampinarea dumneavoastra cu un articol preluat care ar trebui sa va raspunda la o parte din intrebarile dvs.
P.S. Sper sa nu fim nevoiti sa luam startul cu sania :))


Traseul presupune un nivel superior de pregatire tehnica si fizica

Mai este putin pana pe 15 martie, data la care va demara mult asteptatul URBAN Trail XCC, eveniment organizat de MPG. Pentru ca probabil multi dintre voi ar vrea sa afle detalii despre competitie, am realizat un interviu cu cei care sunt direct raspunzatori de eveniment. Este vorba de Ciprian Chelariu, coordonatorul proiectului Riders Club si de Razvan Juganaru – consultantul tehnic al proiectului.

Riders Club: Cum ai defini aceasta competitie ce se anunta una iesita din tiparele Riders Club?
Ciprian Chelariu: Evenimentul este, intr-adevar, unul special si ne bucuram sa avem sansa de a oferi membrilor Riders Club ceva inedit si antrenant in acelasi timp, cu portii bune de adrenalina. Ca de obicei, prioritatea noastra este sa oferim participantilor o experienta cat mai placuta, multa distractie si nu neaparat sa ne incadram in niste tipare stabilite de comunitatea internationala. Totusi, evenimentul care va fi organizat la Romexpo, pe 15 martie, se apropie foarte mult de ceea ce se numeste MTB Cross Country Short Circuit sau, simplu spus, XCC. Prin natura traseului, cu urcari abrupte si scurte, coborari tehnice, viraje numeroase, prin numarul de concurenti care vor lua startul in cursa si prin timpul maxim pe care participantii il vor petrece pe traseu, la care se adauga ideea de circuit, competitia Urban Trail poate fi atribuita clasei XCC.

R.C: Traseul pare dificil de parcurs. Este el potrivit pentru riderii amatori?
C.C: Riders Club este un proiect care se adreseaza cu prioritate amatorilor, astfel ca nici Urban Trail XCC nu face exceptie. Totusi, participantii nostri au niveluri diferite de abilitati, inclusiv in interiorul grupelor de nivel, de aceea traseele trebuie sa fie adaptate acestora. Spre deosebire de alte evenimente Riders Club, diferenta este aceea ca traseul Urban Trail XCC presupune un nivel superior de pregatire tehnica si fizica. De asemenea, acest eveniment are o natura competitiva mai accentuata in comparatie cu alte concursuri pe care le organizam. Aceste aspecte conduc la ideea ca riderii care au reusit sa atinga performante notabile in sezonul trecut ar fi cei mai in masura sa beneficieze de acest traseu si sa il parcurga in siguranta. Dar, oricine se simte pregatit sa infrunte un traseu mai solicitant este binevenit sa se inscrie in competitie.

R.C: Exista si o limitare a numarului de participanti?
C.C.: Daca vorbim de numarul de locuri disponibile, trebuie precizat ca aceste caracteristici ale traseului si in special angajamentul pe care Riders Club l-a asumat pentru siguranta membrilor comunitatii ne-au limitat la un prag maxim de participanti, respectiv 50 de rideri pe cursa, iar in total 250 de concurenti. Desigur, locurile disponibile difera in functie de nivel si gen. Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina evenimentului, la sectiunea stiri.

R.C.: Razvan, ce detalii de ordin tehnic ne poti da in legatura cu traseul? Am inteles ca sunt prevazute viraje stranse, mai multe urcari si coborari...
Razvan Juganaru: In primul rand, as vrea sa mentionez ca acest concurs este o provocare pentru mine, din punct de vedere tehnic. Am avut la dispozitie aproximativ un kilometru patrat, intr-o zona neamenajata, pentru a desena un traseu spectaculos si diferit de celelalte, pe care participantii sa il parcurga cu placere si sa se bucure de toate portiunile sale. Acesta va fi diferit de formatul pe care l-ati gasit la concursurile organizate pana acum. Va fi un traseu de tip XCC ce va avea 3 ture a cate 4 kilometri fiecare. Chiar daca diferenta de nivel va fi foarte mica, nu putem spune ca este un traseu de viteza deoarece el este la un nivel tehnic superior datorita celor aproape 50 de viraje destul de stranse. Multe dintre acestea sunt chiar la 180 de grade. De asemenea, vor fi intalnite diferite obstacole de care veti trece prin urcare sau coborare. Este vorba de obstacole formate prin denivelari de pamant care, desi nu sunt foarte inalte, respectiv in jur de 2-3 metri, cel putin unele dintre acestea trebuie abordate tehnic. Suprafata de rulare va fi una formata in mare parte din nisip si pietris, deci aderenta va fi scazuta, dar acest lucru va da savoare concursului.

R.C: Cat estimezi ca va dura, in medie, parcurgerea traseului?
R.J.: Durata estimata de desfasurare a Urban Trail XCC, pentru fiecare start, este de aproximativ 50–60 de minute. Un timp mai realist voi putea calcula imediat ce traseul va fi gata si voi putea “trage” cateva ture cap-coada.

R.C: Ce ai vrea sa transmiti celor care se inscriu deja la URBAN Trail XCC?
R.J: Va asteptam la start pe toti pentru a va bucura, dar si pentru a admira spectacolul!


Articolul original poate fi gasit aici:
www.ridersclub.ro/ro/stire-noutati-ciclism/traseul-presupune-un-nivel-superior-de-pregatire-tehnica-si-fizica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu