sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cupa Poiana si Cupa Cibo


Cupa Poiana si Cupa Cibo sunt 2 curse care se desfasoara in fiecare an inaintea Campionatelor Nationale de Ciclocross si care reprezinta practic un ultim test inaintea lor. Aceste concursuri se desfasoara in Poiana Brasov, pe acelasi traseu al campionatelor.


Aceste curse sunt organizate de cei de la DJTS Brasov, C.S.Cibo si F.R. Ciclism prin domnul Toader Gheorghe.
Traseul, dupa cum am mai spus, este acelasi ca cel de la campionate, el fiind foarte uscat si plin de praf fata de anii trecuti cand intalneam si noroi. Diferenta de nivel nu depaseste 100m pe fiecare tura. Vremea a fost destul de rece, undeva pe la 5-8 grade la ambele competitii.


Spre mirarea mea, la startul celor doua cupe au fost prezenti destul de multi sportivi, mult mai multi decat in anii anteriori. Am observat si un interes mai ridicat al amatorilor pentru aceasta proba.


Concursurile propriu-zise, au fost identice, ele desfasurandu-se pe durata a 5 tururi. Ambele cupe am reusit sa le termin pe locul secund fiind invins de fiecare data de Eduard Grosu, un as al acestei probe.


A fost un antrenament bun si un moment propice pt a testa traseul si a-ti evalua adversarii. Sper sa fac o figura frumoasa si maine la campionate.




vineri, 26 octombrie 2012

De la organizator la concurent...Campionatele Nationale de Maraton


Ca de obicei in ultimii ani Campionatele Nationale de Maraton s-au desfasurat si de aceasta data la Campul Cetatii, un mic sat de pe langa Sovata. Traseul a fost acelasi ca in fiecare an, un traseu monoton fara ceva spectaculos. Acesta a avut 3 ture a cate 33 km din care 16 km urcare, 16 km coborare si 1 km de plat in zona de start/sosire. Diferenta de nivel aproximativa a fost de 2400m iar punctul cel mai inalt al traseului a fost pe la 1300m. Nu stiu exact cati particicpanti au fost dar cu siguranta prezenta la aceste campionate a fost mai ridicata decat in alti ani. De aceasta data vremea a tinut cu noi si nu a mai nins dar temperatuta totusi nu a fost chiar prietenoasa, mai ales in cel mai inalt punct al traseului.


Sa incepem cu inceputul...daca era sa ne luam dupa prima programare a campionatelor ar fi trebuit sa le alergam in data de 16 septembrie, doar ca dupa ce ne-am facut un program de pregatire pentru aceasta data, cu doar o saptamana inainte am fost anuntati de cei de la federatie ca se amana pentru 7 octombrie. Cam nasol pentru mine deoarece pe 6 octombrie aveam programat concursul pentru corporatii din Baneasa unde eram organizator. Nu mai puteam sa fac nimic decat sa incerc sa le impac pe amandoua, adica sa ma ocup de organizare impreuna cu cei de la MPG sambata si imediat dupa eveniment sa ma indrept spre Sovata pt a putea lua startul la campionate in urmatoarea zi. Stiam de la inceput ca imi va fi destul de greu dar trebuia sa o fac.


Zis si facut...adica sambata am fost pe metereze de la ora 5 dimineata si am facut ceea ce imi asumasem cu mult timp in urma, iar imediat dupa premiere m-am urcat in masina impreuna cu bunul meu prieten Catalin cu care am mers pana la Campul Cetatii unde am ajuns pe la ora 1 noaptea. Eram rupt de obosit si deja ma gandeam ca nu am ce sa caut in cursa dar am zis ca nu am nimic de pierdut si voi da tot ce pot.


A doua zi am luat startul in cursa incercand sa fiu cat se poate de constant si sa imi conserv cat de mult energia pt toti cei 100km. Nu am avut o plecare foarte buna dar cu cat inaintam pe traseu cu atat ma simpeam mai bine. Eram departe de forma care mi-as fi dorit-o iar picioarele imi erau destul de obosite dar am incercat sa trec peste toate astea si sa ma concentrez la ce am de facut. De la tura la tura am mers mai bine si am recuperat timpul pierdut in prima parte, reusind sa termin pana la urma pe pozitia a treia. Un rezultat bun, zic eu, dupa ce avusesem de facut in zilele anterioare.


joi, 25 octombrie 2012

Comana Bike Fest


Comana Bike Fest, editia de toamna, dupa cum ii mai spun organizatorii, s-a desfasurat in data de 20 octombrie in Parcul National Comana situat la numai 30km distanta de Bucuresti. Acest concurs face parte din CUPA TABERE CU SUFLET si a fost organizat de cativa oameni inimosi din cadrul Teamxpert.



Traseul a fost destul de interesant avand doua variante: tura scurta pt cei mai putin antrenati si tura lunga cu o dificultate si o diferenta de nivel putin mai ridicata. Cea de-a doua, la care am luat si eu startul, a avut o lungime de aproximativ 35km cu o diferenta de nivel de 900m. Traseul a fost unul de nivel mediu si a continut cateva urcari si coborari scurte dar abrupte, unele dintre ele fiind destul de tehnice.


Organizatorii sau bucurat de o prezenta numeroasa la aceasta editie, fiind prezenti peste 500 de participanti la ambele lungimi de traseu. Probabil numarul mare de oameni care au iesit la miscare in acest weekwnd a fost dat si de frumoasa zi de toamna care te impingea la o tura prin padure cu bike-ul.


A fost un concurs destul de bine organizat, vazandu-se implicarea tot mai mare a celor din Teamxpert. Cursa in sine a fost destul de rapida, cu ruperi dese de ritm. La jumatatea traseului, dupa mai multe atacuri am ramas cu Alex Ciocan, impreuna mergand si contrandu-ne pana la final. Pe ultima coborare, cu 200m inainte de finich, o spita de la roata spate a cedat si nu am mai putut sa sprintez asa cum trebuia. Am incheiat cursa pe locul secund si m-am bucurat de o tura cu bikeul intr-una din ultimile zile calduroase de toamna.



miercuri, 24 octombrie 2012

Campionatele Nationale de Velodrom





Dupa ce au fost amanate o data Campionatele Nationale de Pista s-au desfasurat in data de 21-23 septembrie pe velodromul din incinta Clubului Sportiv Dinamo. Intrecerile, initial programate pt 3 zile, au avut loc pe parcursul a numai 2 zile datorita unei ploi care ne-a stricat planurile.


Sambata si duminica echipa Dinamo a luat startul in mai multe probe, atat la seniori cat si la juniori. Prestatia baietilor a fost una destul de buna reusind mai multe clasari pe podium la ambele categorii de varsta.
Referitor la prestatia mea, am reusit sa obtin un loc 3 in proba de urmarire pe echipe si un loc 2 la sprint olimpic.


Atmosfera a fost una foarte placuta, in tribune fiind prezenti un numar destul de mare de spectatori si sustinatori ai sportivilor.



De la Campina la Arad



Sâmbătă, 8 septembrie, a avut loc prima ediție a competiției Câmpina Open Mountain Bike. Participanții, cicliști profesioniști, amatori, juniori dar și familii, au pedalat pe traseele montane, în cursa caritabilă desfășurată sub sloganul “Race for Autism”. Costurile de organizare au fost acoperite din sponsorizări, iar suma strânsă din taxa de participare a fost utilizată în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din județul Prahova.


Competitia s-a desfasurat in zona de nord a orasului, pe platoul Muscel, startul si sosire fiind in acest loc. Traseul A, adica cel pe care am alergat si eu a avut aproximativ 35km si o diferenta de nivel de 1400m – 85% off road (drum forestier, drum de caruta, poteci) – 15% sosea asfaltata si s-a parcurs dupa cum urmeaza: Plecare/Sosire (platoul Muscel) – Dealul Voila – Plaiul Campinii – Sotrile – Vistieru – Cornu – Plecare/Sosire.


Aceasta competitie a aliniat la start peste 500 de persoane, amatori si profesionisti, din toate colturile tarii. Probabil numarul mare de participanti a fost dat si de vremea care a tinut cu noi si a fost ideala pt pedalat.
A fost un concurs foarte rapid, alergat in forta, unde am reusit sa termin pe locul 2.



Dupa festivitatea de premiere, ne-am imbarcat rapid in masini cu destinatia Gara de Nord-Bucuresti. Impreuna cu Marian, am luat trenul, instalandu-ne confortabil la cuseta, pana in Arad oras in care am ajuns la ora 7 dimineata. De aici am fost preluati de Alin, un bun prieren, si dusi cu masina in comuna Siria, loc din care a fost dat startul.

Competiția Județului Arad la Ciclism Montan – ARAD BIKE RACE sustinuta de Consiliul Judetean si-a propus atragerea cât mai multor practicanți ai mișcarii în aer liber din toate zonele țării cât și de peste hotare. Evenimentul a avut ca scop principal promovarea ciclismului și a turismului în Munții Zărandului având ca punct de plecare Comuna Șiria, zonă cu un adevărat potenţial în trasee de ciclism montan.


Startul concursului a fost din centrul Comunei Șiria de unde s-a plecat pe cele trei trasee care au atins principalele obiective turistice din Munții Zărandului. Vremea a fost excelenta, numai buna de pedalat. Traseul a fost foarte interesant, de o dificultate medie, ce a continut toate tipurile de sol.


Ajunsi la fata locului cu doar 45 min inainte de start, ne-am mobilizat, am mancat ceva rapid, ne-am schimbat, am verificat bike-urile si am sarit in pluton. Cursa in sine a fost una destul de rapida si foarte disputata. Chiar daca am plecat putin mai greu am reusit sa recuperez pana la jumatatea traseului si cand sa spun ca i-am prins pe cei doi din frunte, pe o coborare abrupta, un lemn mi-a sarit in schimbator inpingandu-l in spite, fapt ce a dus la distrugerea lui.


Cu gandul ca am pierdut tot coboram destul de incet urmarinu-i pe cei care ma prindeau din spate cum ma depasau. Dar cand ma resemnam tot mai tare, la punctul de alimentare ma intalnesc cu Alin si cu Ursu (solistul de la Cargo) care sar in ajutorul meu. Ursu, un om foarte sufletist imi ofera bike-ul si pantofii sai, deoarece nu aveam aceleasi pedale, si ma incurajeaza sa termin cursa. Nu stau prea mult pe ganduri, imi schimb pantofii, imi fac pozitia si ii dau bataie. Reusesc sa recuperez ceva din timpul pierdut dar nu prea mult si termin cursa pe locul 3 la categoria mea si locul 4 la general.


Dupa cate s-au intamplat in aceasta cursa sunt destul de multumit si cel mai important ma bucur ca am cunoscut si m-am imprietenit cu cativa oameni foarte sufletisti.

vineri, 7 septembrie 2012

Romanian Corporate Sports pe 6 Octombrie


In primul weekend al lunii octombrie, amatorii de mountain bike sunt invitati sa participe la o competitie pe echipe care se va desfasura pe un nou traseu amenajat in pădurea Baneasa. Intrecerea este organizata de MPG in cadrul Romanian Corporare Sports, cel mai amplu sistem de campionate sportive pe echipe adresat companiilor din Romania, si este dedicata oricarui pasionat de ciclism.
Cum toamna se numara kilometrii (parcursi cu bicicleta!), iubitorii de mountain bike au sansa, la final de sezon, sa-si adauge in calendarul personal, inca o competitie. Intrecerea urmeaza sa aiba loc sambata, 6 octombrie, in padurea Baneasa si este deschisa tuturor doritorilor. Inscrierile se pot face individual sau prin companie, pe site-ul oficial al evenimentului: http://mtb.corporatesports.ro/ro/ . Participarea va fi in echipe formate din doua persoane, la oricare dintre cele trei categorii: feminin, masculin si mixt.
Un traseu nou in padurea Baneasa, marca Razvan Juganaru

Intrecerea de ciclism programata pe 6 octombrie va avea loc pe un traseu de 36 km (12 Km x 3 ture), conceput de Razvan Juganaru, campion national la ciclo-cross si vice-campion national la MTB Maraton.

“Evenimentul se desfasoara in padurea Baneasa, zona in care s-au mai amenajat trasee pentru competitii similare, dar niciunul pana acum nu a strabatut potecile din aceasta parte a padurii. La intrecerea din 6 octombrie vom inaugura aceasta zona. Traseul a fost conceput astfel incat sa nu se suprapuna, decat in locurile unde nu aveam alta varianta, cu bucati din trasee deja experimentate. Dificultatea este scazuta, nu exista portiuni tehnice, prin urmare orice concurent cu o minima pregatire se poate descurca. Asa cum ii spunem noi, este un traseu de fuga, destul de virajat in anumite portiuni, care te imbie sa te bucuri de o plimbare placuta prin linistea unei paduri situate atat de aproape de aglomeratul Bucuresti.” – a declarat Razvan.

Harta traseului este disponibila aici.

Sponsori si parteneri

Inca de la prima editie, competitia de ciclism organizata in cadrul Romanian Corporate Sports se bucura de sprijinul FR Ciclism si a unor parteneri de incredere. DPD Romania, Force1, Green – Agent de Asigurare, Omniasig, Pullman si Regina Maria sustin evenimentul din pozitia de sponsor oficial. Acestora li se alatura sponsorul Isostar si Käercher, ca partener tehnic.

In ceea ce priveste promovarea evenimentului, ne sunt alaturi pe traseu: FreeRider.ro, romaniapozitiva.ro, liberinmiscare.ro, hotcity.ro, doingbusiness.ro, manager.ro, Zile si Nopti si Inga Media.

Articol preluat de pe freerider.ro

CAMPINA OPEN MTB 2012


Dragi prieteni,

Sambata 8 SEPTEMBRIE 2012, va invitam sa participati la competitia CAMPINA OPEN MTB – RACE FOR AUTISM!

Intrecerea care se desfasoara pe dealuri prahovene este un eveniment sportiv ce isi doreste sa devina o competitie anuala, cu participare la nivel regional, national si chiar international, cu scopul de a incuraja un stil de viata sanatos, dar si de a promova Municipiul Campina si imprejurimile sale.

Competitia are si o componenta caritabila, in sensul ca sumele rezultate din taxele de participare vor fi utilizate pentru proiecte in beneficiul copiilor cu autism, derulate de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA).

Mai multe gasiti aici: http://campina-mtb.ro/

duminică, 2 septembrie 2012

Dracula Bike Fest


Sâmbătă, 25 august, a avut loc cea de-a treia ediție a concursului de ciclism montan Dracula Bike, organizat de Salvamont Argeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș. Organizată în cadrul ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ediția a VI-a, competiția a reunit participanți din mai multe zone ale tarii, din Brasov, Sibiu, Predeal, Bucuresti și Pitesti, atât profesionisti cât și amatori.

Evenimentul s-a desfasurat pe malul lacului Vidraru, traseul avand plecarea de la Arefu, pe drumul către cabana Cumpăna, din Valea Călugărițe, a avut o lungine de 19 km, cu o diferență de altitudine cumulată de 390 m, drum forestier, de dificultate medie. Vremea a fost excelenta asa ca toti ne-am bucurat de pedalat si de zona extraordinara.


Am optat sa merg la acest concurs deoarece imi place mult zona si era destul de aproape de orasul meu natal. Chiar daca nu eram refacut complet am luat hotararea sa iau startul incercand sa nu merg la maxim pentru a-mi proteja putin organismul.
Traseul nu a fost foarte lung, dar a fost destul de greu mai ales ca veneam dupa o saptamana de pauza sa ii zicem fortata in urma celor intamplate la Geiger.
A fost un start direct in catarare pe care l-am resimtit din plin deoarece adversarii mei au plecat ca din pusca. A fost un ritm sustinut pe toata durata concursului, dar ma bucur ca am rezistat cu cei din fata.
Am reusit sa termin concursul pe a doua treapta a podiumului.

joi, 30 august 2012

Geiger Mountain Bike Challenge

“Eroii sunt condamnaţi să sufere înainte de a învinge!” – acesta a fost motto-ul concursului si cu siguranta se potriveste de minune :)


Geiger Mountain Bike Challenge, unul din cele mai dure maratone de Mountain Bike din tara, sa desfăşurat la Sibiu si in imprejurimile acestuia în data de 19 august 2012;
Ajuns la a V-a ediţie, acest maraton s-a bucurat de o prezenta numeroasa, peste 500 de participanti aliniindu-se la startul la ambele distante de traseu:
Traseu A: Maraton – 90 km - cu o diferenţă de nivel de 3.500 m
Traseu B: Semimaraton – 45 km - cu o diferenţă de nivel de 1.350 m


Marea provocare a acestui traseu a fost parcurgerea unor trasee superbe, cu urcarea pe vârful Măgura (vechiul drum al saşilor din Cisnădie) şi cu urcarea până la cea mai înaltă staţiune din România (Păltinis);
Acest concurs a facut parte din cupa Triada MTB 2012 impreuna cu Trofeul Chindiei MTB (29.04.2012 Targoviste) si Brasov XCM (17.06.2012)la care am fost si eu prezent.


Despre cursa prpriu-zisa nu am prea multe de spus deoarece am fost nevoit sa abandonez in a doua parte a ei. Mai precis am avut cateva probleme cu stomacul chiar dinaintea cursei dar nu le-am luat in seama si m-am prezentat la start. Pe prima parte a traseului am simtit ca ceva nu merge bine dar am continuat sa trag si sa ma alimentez asa cum trebuia. Problema a fost ca stomacul meu nu a asimilat nimic ,iar pe a doua parte "m-am certat cu bocancii" de mai multe ori. Am incercat sa termin cu orice pret deoarece ma aflam pe podium la general, dar totul a fost in zadar. Ma simteam foarte rau, ameteam, si de cate ori acceleram putin imi venea sa vars, asa ca am luat hotatarea de a ma opri. Chiar daca nu imi sta in caracter sa ma opresc orice ar fi, de data asta a trebuit sa o fac...simtem ca o sa cad de pe bicicleta. Totul s-a terminat cu o injectie a salvamontului si cateva perfuzii la spital...eram foarte deshidratat.
Mi s-a recomandat o saptamana de repaus. Primele 3 zile le-am dormit apoi am incercat sa ma relaxez si sa ma recuperez...dar a fost destul de greu.



sâmbătă, 18 august 2012

MEGA PROTEINE...sustinere totala in plin sezon


MEGA PROTEINE este unul din sponsori pe care ma pot baza atat in sezon cat si in extrasezon. Spun asta deoarece imi asigura intreg necesarul de suplimente pentru perioada in care ma aflu.


Nu pot decat sa ii multumesc, in primul rand, domnului Cosmin, echipei MEGA PROTEINE si magazinului online www.megaproteine.ro cu care lucrez din 2010 si unde am gasit oameni care stiu foarte bine ce inseamna sportul de performanta, si care m-au sprijinit in tot acest timp in demersul meu de a deveni un ciclist mai bun.


In ceea ce priveste suplimentele alimentare, am hotarat impreuna cu consultantii care activeaza la Mega Proteine ce anume trebuie sa folosesc in aceasta perioada:

Dymatize Super Amino 4800


Dymatize Super Amino 4800 este o sursă de proteine foarte eficientă, calitativ superioară, făcută dintr-un amestec brevetat de izolat de proteină din zer, concentrat de proteină din zer şi amino-acizi în stare liberă. Acest amestec este o sursă excelentă de amino-acizi esenţiali şi non-esenţiali, inclusiv amino-acizi cu catenă ramificată( BCAA). Amino-acizii sunt materialele de construcţie ale muşchilor şi sunt esenţiali pentru crearea şi menţinerea unei balanţe pozitive de azot, ceea ce este important pentru creşterea musculară. Amino-acizii joacă un rol important în prevenirea catabolismului proteinelor din ţesutul muscular, rezultând creştere musculară după antrenament intens.
Dymatize Super Amino 4800 este creat pentru a fi unul dintre cele mai puternice produse pe bază de amino-acizi. Conţine 4800 mg de amino-acizi de cea mai bună calitate per porţie.

Dymatize BCAA 400 caps.


Dymatize BCAA Complex 2400 iti ofera 2400 mg de BCAA. Este creat dupa o formula noua este cu aminoacizi si cele mai bune ramificatii de L-Leucina, L-Valina si L-Izoleucina, obtinute prin metoda presiunii la frig. Au fost adaugate fibre si vitamina B6 pentru maximalizarea absorbtiei si marirea efectului. BCAA stimuleaza sinteza proteinelor, de aceea este utilizat in faza post-antrenament, reducand febra musculara.

Dymatize Liquid Super Amino 23,000


Liquid Super Amino 2300 este o sursă excelentă de amino-acizi esenţiali şi non-esenţiali. Amino-acizii sunt consideraţi “materialele de construcţie ale muşchilor” si ajută la menţinerea unei balanţe pozitive de azot, ceea ce este important în creşterea şi refacerea musculară după exerciţii intense.
Nu conţine grăsime şi carbohidraţi.
Dymatize Liquid Super Amino 2300 este unul dintre cele mai bune produse de genul lui, conţinând 2300 mg amino-acizi şi este creat cu tehnologia “instant absorption” pentru o absorbţie ultra-rapidă.

Dymatize Glutamine 300 g


L-Glutamina (aminoacidul liber) este cel mai abundent aminoacid din muschii scheletici. Ajuta tesutul muscular prin limitarea degradarii proteinelor prin retentia de azot, glicogenogeneza si sinteza proteica. L-Glutamina ajuta si la hranirea si detoxifierea creierului, primind numele de “aminoacidul ganditorilor”.
Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, constituind 60% din aminoacizii liberi din muschi si 20% din aminoacizii din sistemul circulator. Glutamina are rol esential in transportul azotului in celule musculare, rezultand o mai buna pompare la antrenament si o refacere mai rapida.

Dymatize L-Carnitine Extreme


L-Carnitina este un aminoacid important care transportă grăsimile în muşchi unde sunt utilizate ca sursă de energie. Acest produs te ajută să pierzi în greutate şi să îţi îmbunătăţeşti performanţa sportivă.
• 500 mg de L-Carnitină
• conţine calciu şi fosfor

Dymatize Trib-650


Conţine Tribulus Terrestris 650 mg. Odată cu înaintarea în vârstă, există posibilitatea ca producţia de testosteron şi de estrogen să scadă. Administrarea de Tribulus duce la o creştere a Hl şi a testosteronului liber. Tribulus acţionează la nivelul hipotalamusului sprijinind creşterea secreţiei hormonului luteinizant (dar nu şi HSF), conducând la o mărire a nivelului de testosteron.
Ce rol are tribulus?
* creşte nivelul de testosteron
* creşte masa musculară şi forţa
* creşte performanţele sexuale
* grăbeşte refacerea

ON Creatine Powder, 300 gr


Creatina este un acid organic ce contine azot ce este produs pe cale naturala din aminoacizii prezenti la nivelul rinichilor si ficatului. Creatina a devenit o cale naturala foarte populara de a imbunatati performantele si de a creste masa musculara.
Fiecare portie asigura un necesar de 5 g (5000 mg - 99,9% creatina monohidrata pura). Procedeul brevetat de obtinere a acestei creatine realizeaza o pudra fara gust si miros care se dizolva repede in apa sau suc si nu se sedimenteaza. Drept urmare, gustul nisipos sau textura pe care le-ai experimentat cu alte pudre de creatina nu este asociata acestui produs.

ON PerforMAXX, 120 Caps


Contine un complex de vitamine si minerale esentiale pentru organism, antioxidanti, cholina, inositol, GABA, ginseng, rutina, gingko biloba, bor, luteina. Acesti nutrienti ajuta la imbunatatirea performantelor sportive si ajuta la refacerea rapida dupa antrenamentele grele.
Continutul produsului - vitamine, minerale, antioxidanţi - ginseng, gingko-biloba, inositol, cholina, bor, rutina, luteina, GABA - doze mari de antioxidanti si B-complex.

Universal Nutrition Vitamin C


Universal Vitamina C Formula este un supliment nutritiv care iti ofera doza zilnica recomandata de Vitamina C. Vitamina C este un anti-oxidant care iti protejeaza sistemul imunitar.

ON 2:1:1 RECOVERY


Ceea ce mănânci, când mănânci şi cât de mult mănânci acţionează dramatic asupra performanţei tale. Dar nu toţi nutrienţii sunt la fel de buni. 2:1:1 Recovery este bazat pe cea mai nouă demonstraţie ştiinţifică care arată că amestecul diferitelor tipuri de carbohidraţi şi proteine sporesc absorbţia şi conduc spre rezultate mai bune decât consumul unei cantităţi mai mari a oricărui alt produs. Conţinutul 2:1:1 Recovery demonstrează că este indispensabil în rutina sportivilor.
Conţinut:
Proteină: 35 g
Carbohidraţi: 70 g
BCAA: 16 g
Amino-acizi: 23 g












joi, 16 august 2012

Jurnal de antrenament: Atitudinea, una din cheile succesului


Un nou articol pentru:


Dacă ați urmărit celalalte articole referitoare la pregătirea mea, probabil cunoașteți deja regulile de bază după care îmi ghidez antrenamentele. Astfel, primele luni din an sunt concentrate pe volum, iar pe măsură ce înaintez în sezonul competițional, încep să acord mai multă atenție antrenamentelor ce au ca temă intensitatea pedălarii în vederea dezvoltării vitezei de deplasare.


De principiu este un program bunicel, numai ca anul acesta am hotarat sa ma aplec cu predilectie asupra mountainbike-ului, si resimt din ce in ce mai mult lipsa antrenamentului specific. Un alt factor negativ care interfereaza in pregatirea majoritatii ciclistilor de 'campie' in aceasta parte a sezonului este rutina acelorasi drumuri plane ca-n palma si aglomerate, aceleasi teme repetate saptamanal la antrenamente si alte asemenea elemente ce pot diminua concentrarea si determinarea unui sportiv.

Intregul articol il puteti gasi aici:

http://www.freerider.ro/sanatate/jurnal-de-antrenament-altitudinea-una-din-cheile-succesului-31611.html