Pagini

marți, 27 aprilie 2010

Maros Bike XCO

In data de 25 aprilie am avut placerea sa particip Maros Bike XCO Cup, primul concurs UCI din sezon gazduit de Romania dupa o lunga perioada de absenta a curselor mioritice din calendarul UCI.
Stiind ca traseul este destul de tehnic, am plecat spre Cluj de joi pentru a avea la dispozitie 2 zile in vederea efectuarii de antrenamente de familiarizare cu traseul,astfel incat duminica dimineata aveam destul de bine intiparit in minte itinerariul cursei din padurea Faget.Startul s-a dat la ora 12.00 si dupa aproape 2 ore am trecut linia de sosire al 7-lea,ocazie cu care am reusit sa obtin primele 6 puncte in clasamentul mondial.Despre forma mea fizica nu pot spune decat ca,desi m-am simtit chiar ok tot timpul cursei, este loc de mai bine.





Referinte media:
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Crosul_olimpic_international_de_mountain_bike_de_la_Cluj_dominat_de_slovaci_si_unguri_0_250175403.html

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/pasionatii-de-mountain-bike-s-au-intrecut-in-faget-79875/
http://www.campia-online.ro/stiri/sport/150-prima-editie-maros-bike-xco-cup-s-a-desfasurat-in-padurea-faget.html
http://www.cyclingnews.com/races/maros-bike-xco-cup-romania-grand-prix-mtb-xco-2/results

joi, 22 aprilie 2010

Slovakian-Hungarian Cup


Duminica , 18 aprilie , am participat la o cursa de XCO care s-a desfasurat in localitatea slovaca Slovenske Darmoty.Concursul a fost unul organizat sub egida UCI, clasa C 2 , contand in cursa pentru acumularea punctelor ce duc catre o calificare la Jocurile Olimpice de la Londra.Competitia a aliniat la startul sau nume mari din mountain bikeul mondial ceea ce a dus la o fugareala pe cinste.Am abordat cursa cu ideea de a da tot ce pot si de a incerca sa ma acomodez pe cat posibil cu ritmul sau foarte sustinut in ciuda iernii foarte lungi care a trecut peste mine si a numarului nu foarte mare de kilometri adunati la antrenamente.Rezultatul obtinut nu a fost unul spectaculos ( locul 21 la categoria elite, respectiv 34 overall -http://www.cyclingnews.com/races/ebike-kupa-2/results ) insa e aproape ok pentru prima cursa din sezon.Nu pot decat sa privesc cu optimism sezonul care tocmai a inceput si sa imi continuu mai asiduu pregatirea.







Mai multe detalii despre cursa se pot gasi aici: http://ebikekupa.amcomp.eu/blog3.php

vineri, 2 aprilie 2010

Colaborare MEGA PROTEINE

Un nou partener a decis sa se alature echipei care ma sprijina in demersul meu de a deveni un ciclist mai bun.Este vorba despre societatea Sc Vita Line Grup SRL , detinatoarea brandului MEGAPROTEINE si a magazinului online www.megaproteine.ro
De acum inainte de suplimentarea alimentatiei mele se va ocupa aceasta firma ,prin marcile comercializate(http://www.megaproteine.ro/producatori-suplimente-nutritive).
Experti de aici,impreuna cu nutritionistul si antrenorul care se ocupa de pregatirea mea, au ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa introducem in alimentatia mea zilnica doua tipuri de aminoacizi,tablete si lichizi, un concentrat proteic, creatina, glutamina, tribulus si ogama variata de vitamine.


ref="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5RZ81dSP2H3JYb-HKayJiZ8uGrKynpcCeVFt2ar6hY9VTA_q7EQ-uU75k4rrRsRd37T0sl3mb0AedYL5qJ1ZwtgaLSHabo97XpIB3j5AUU3T6OoAbc6jelq73h346d3QeCdcEjWqQ1rP-/s1600/DSC06703.jpg">



In ceea ce priveste aminoacizii am optat pentru Dymatize Super Amino 4800 si pentru Dymatize Super Amino Liquid.Am recurs la aceasta combinatie de aminoacizi datorita vitezelor de absorbtie diferite a aminoacizilor lichizi fata de cei solizi.Pentru maximizarea efectelor exercitiului fizi,imediat dupa antrenament iau 50 de ml de aminoacizi ,urmand ca restul zilei sa mai iau 3 portii de aminoacizi tablete, portii repartizate intre mese.

Concentratul proteic pe care il folosesc este urmatorul: Gaspari Nutrition MyoFusion. De principiu il utilizez sub forma unui shake gigantic pe care il beau seara,inainte de culcare, pentru a beneficia cat mai mult de efectul anabolic al aminoacizilor care se elibereaza gradual in sange.

Creatina este Dymatize Creatine.Creatina este folosita in principal pe post de voluminizator al celulei musculare,insa nu acest efect este cel urmarit de mine.Aceasta are si proprietatea de a retine apa in tesuturi,lucru care ajuta la o imbunatatire a contractiei musculare,la evitarea riscului aparitiei crampelor si la o imbunatatire generala a rezistentei la efort.

Glutamina Dymatize Glutamine are rolul de a preveni catabolismul muscular si de a accelera refacerea in urma antrenamentelor zilnice.

Dymatize Trib-650 are ca efect eliberarea unei cantitati sporite de testosteron.

Vitaminele: Genesis Vitamin Pack , Genesis Super Anti-Oxidant Protective Complex , Vitalabs C-500 with Rose Hips trebuie sa asigure vitaminele si mineralele necesare dupa antrenamentele intense, precum si sa le substituie pe cele pierdute.

SUUNTO T3

Saptamana trecuta am inceput sa folosesc un nou gadget in antrenamentele mele.Este vorba despre ceasul Suunto T3.Nu a trecut mult timp si deja simt modul in care pot sa contolez si sa imi dozez antrenamentele tinde sa se imbunatateasca.

Ceasul si accesoriile aferente au ajuns in posesia mea sub modalitatea unei sponsorizari din partea firmei NOVASPORT 95, cu ajutorul domnului Sorin Radu.






In cele ce urmeaza voi posta specificatiile oferite de catre producator,urmand ca in continuare,pe masura ce descopar mai multe,sa prezint in concret modul in care utilizez multitudinea de functii pe care mi-o pune la indemana acest pachet.

Maximizeaza rezultatele sedintelor cu "Training Effect" in timp real
Mai mult decat un monitor al pulsului, Suunto t3 va ajuta sa va antrenati cu incredere, asigurandu-va informatii in timp real asupra efectelor aerobice benefice ale fiecarei sedinte de lucru. V-ati antrenat prea putin sau prea mult? Transpirati suficient pentru a va atinge obiectivele de fitness? Suunto t3 stie aceste lucruri si vi le transmite in timp real pentru obtinerea rapida a efectului dorit.

Cum ar fi sa aruncati doar o privire la incheietura mainii si sa aflati efectul aerobic benefic total al sedintei dvs. de lucru? Si cum ar fi daca la sfarsitul fiecarei sedinte de antrenament aflati exact cat de mult a contribuit acea sedinta la imbunatatirea conditiei dvs.? Inseamna ca purtati la mana Suunto t3 cu "Training Effect".

"Training effect" elimina ghicitul din cadrul sedintelor de antrenament. Cu mai multe capabilitati decat traditionalele sisteme de antrenament pe zone, "Training Effect" va mentine pe linia atingerii obiectivului propus, fie el scaderea in greutate, sanatatea cardiovasculara, sau reducerea unor minute din timpul unei curse de maraton. Iata cum:

Lucrand din perspectiva profilului dvs. personal de fitness, Suunto t3 analizeaza ritmul dvs. cardiac si transfera datele pe o scala "Training Effect" simpla, de la 1 la 5. Priviti aceasta scala ca pe un ghid personal de antrenament. Daca, de exemplu, doriti sa va imbunatatiti conditia fitness aerobica pe un tempo moderat, va trebui sa lucrati pana cand "TE-metrul" arata o valoare cuprinsa intre 3,0 si 3,9 (de 2 pana la 4 ori saptamanal).

Alternativ, daca doriti sa va imbunatatiti conditia aerobica pe un tempo ridicat, fara riscul unei suprasolicitari, va trebui sa lucrati pana cand "TE-metrul" arata o valoare cuprinsa intre 4,0 si 4,9 (de 1 pana la 2 ori saptamanal cu cateva sesiuni de recuperare la valori ale "TE-metrului" cuprinse intre 1,0 si 2,0)
Este important de notat ca "Training Effect" este specific fiecarui utilizator. In timp ce un alergator incepator ar putea atinge un TE de 4,0 la un jogging de 4 mile, un alergator profesionist ar putea atinge aceeasi valoare deabia dupa un maraton complet cu traseu deluros. Ambii alergatori vor trebui sa faca ceva efort pentru a atinge un TE de 4,0.

In plus fata de "Training Effect", Suunto t3 afiseaza ritmul cardiac, caloriile arse si zona de antrenament. Arata, de asemenea, viteza si distanta parcursa in combinatie cu celelalte dispozitive POD Suunto, alese optional.

Jurnalul onboard are o memorie pentru 15 sedinte de lucru, aceste informatii putand fi arhivate si analizate in plus cu ajutorul dispozitivului Suunto PC POD si a software-ului de administrare a antrenamentului Trainer Manager Lite PC.

Functii suplimentare includ timp dual, data, alarma si cronometru cu timpi intermediari.